Vi er ved at fejre et helt år med levende bilfri. I løbet af det sidste år var der kun fire dage, eller i det mindste, at jeg kan huske, da jeg forbandede vejen, troede, at vi var skøre, eller ønskede at eje en bil igen. Fire dage ud af 365 er overraskende få, især når seks måneder af året blev brugt i suberoero vejr, gravid, med en babe. Jeg er nu en troende på, at det kan gøres i næsten enhver omstændighed!

Siden jeg flyttede tilbage til Portland, eller (med en mave, der er unægtelig gravid), har folk fortalt mig, at når baby nummer to kommer, vil jeg have en bil. Jeg vil ikke sige, at jeg føler mig defensiv, men jeg er lidt overrasket. Jeg ville tro, at det sidste år ville have bevist vores beslutsomhed og vist den glæde, vi har fundet i at leve uden en. Jeg ville tro, at forsøg på denne livsstil med et lille barn midt i intetsteds ville tale højt nok for sig selv. Men jeg har tænkt meget over det – og måske har disse mennesker ret. Efter hver bryllupsrejse fase begynder det virkelige liv at ske.

De valg, vi træffer

Jeg husker min kære ven Laurel, som jeg beundrer meget og talte kloge ord til mig for næsten fire år siden. Hun og hendes mand har været gift i over 10 år og hjalp guide Christopher og jeg i Vores før-ægteskabelig rådgivning. (Jeg har endnu ikke fundet et par mere værd at lære af.) Ugen før jeg blev gift, begyndte noget i mig at stille spørgsmålstegn ved min evne til at løfte for evigt. Det syntes at komme ud af ingenting. Det fangede mig af vagt. Jeg fandt mig selv græde til Laurel og indrømme, at jeg var bange for, at jeg måske ønsker at løbe væk en dag.

Hun blev ikke overrasket. Hun roligt og trygt fortalte mig, at selvfølgelig på et tidspunkt i vores ægteskab, Jeg ønsker at løbe væk, men at jeg ikke ville. jeg lo, snorted, og græd nogle flere. Det var et dybt øjeblik for mig. Det giver mening ikke kun ægteskab, men så mange områder af livet. Det er ikke mine følelser, at jeg skal frygte, fordi følelser, mens de er meget virkelige, kommer og går.

Det er de valg, jeg træffer, der er vigtige.

Det er muligt, at jeg om seks måneder vil ønske, at vi havde en bil. Når jeg indrømmede, at for mig selv, jeg var fyldt med en ny entusiasme. Spørgsmålet er ikke “vil jeg nogensinde ønske at eje en bil?”Der er ingen tvivl om, at jeg vil gå gennem sæsoner, hvor jeg glemmer alle de vidunderlige grunde til, at vi besluttede at leve bilfri. Der vil være en tid, hvor jeg vil have bekvemmeligheden, især når søvnmodtagelse af baby-nummer-to sparker ind.

Spørgsmålet er ” hvad skal jeg vælge, når disse følelser opstår?”

Visdom i sårbare årstider

På det seneste, jeg ser visdom i at indstille mig selv til at træffe gode valg, i overensstemmelse med hvem jeg vil være, i sårbare sæsoner. Vi mangler alle vores idealer, når livet bliver rodet og ægte, men hvis jeg ved det på forhånd, så kan jeg sætte mig op for resultater, der er i overensstemmelse med den jeg er.

Et par måneder før vi forlod Wyoming, var jeg fyldt med så meget skyld, som jeg så vores datter Oktav i en tilsyneladende koma, stirrede ind i vores tv (tv-jeg var ikke engang sikker på, hvor vi pludselig ejet og fandt os at se hver nat).

Der er intet galt med at nyde TV i moderation. Jeg er en sucker for Familiefilm aften og gode dokumentarer. Men for et par måneder siden var jeg i min første trimester, træt uden forståelse, og jeg brugte det som en krykke på dårlige dage. Så brugte jeg det hver dag.

Jeg fortalte mig selv, at det var fint – mange andre gode mødre, som jeg også elsker og respekterer, bukker under for fjernsynet. Men dybt i min tarm fik dette mig kun til at føle mig værre, fordi det ikke har noget at gøre med at være en god mor eller ej, det har alt at gøre med at være den Mor, Jeg vil være. Gode mennesker og gode mødre træffer valg hver dag, som jeg ikke har det godt med. Der er ingen dom over deres karakter eller beslutninger. Det handler ikke om at være rigtig eller forkert. Det handler om at leve på en måde, der giver mig fred, når jeg hviler mit hoved hver nat. Alle disse tanker og følelser blandet med vidne oktav bliver mere utålmodig og fræk med hver dag i tv, fortalte mig, at dette ikke var en god ting for vores familie. Så lige før vi flyttede havde jeg nok af denne skyld, og jeg fortalte Christopher, at jeg ville sælge TV ‘ et, og det var ikke rigtig til meget diskussion. Den næste dag kom en ven og købte den af os. Ved at sælge det fjernede jeg fristelsen til at tage et valg, der ikke får mig til at føle mig godt. Jeg gjorde det nemt for mig selv at tage et valg, der i slutningen af dagen gør mig glad og er i overensstemmelse med den jeg er.

Jeg deler kun denne kamp med TV ‘ et, fordi den samme logik kan bruges, når man taler om bilen. Selvom jeg aldrig har nydt at køre, og jeg har mange grunde til, at det at leve bilfri gør mig glad, i sæsoner med overgang, kamp, eller udmattelse, jeg træffer måske ikke det valg, der dybt i min tarm, jeg vil tage. Selvom mennesker og steder måske er let tilgængelige til fods, cykel eller bus, på en træt, regnvejrsdag med to babes, kan jeg se, hvor let det ville være at bare hoppe i bilen, hvis man får valget. Dette valg bliver en vane, og så bliver det dit liv. Sådan tror jeg, at folk vågner op efter 10 år forvirrede over, hvordan de kom fra A til B uden selv at ville være der i første omgang.

Der vil altid være undtagelser, fridage, trætte dage og særlige omstændigheder. Det er vigtigt at være blid med mig selv på disse dage. Der vil være dage, jeg vil spise noget, jeg ikke er stolt af, uanset om det er i mit køkken eller ej. (Jeg cyklede engang til butikken i en suberoero snestorm, fordi jeg måtte have is!) Der vil være håndfulde weekeekender væk hjemmefra, hvor vi bruger engangsbleer. Der vil være nætter med familie og eller babysittere, som jeg sandsynligvis vil opfordre dem til at kæle og se en film med mine børn. Der vil være tidspunkter i løbet af året, hvor vi får en Zipcar for dagen eller leje en bil til en tripeekend tur til kysten.

At vælge at leve uden en bil er ikke sort / hvid og på ingen måde betyder, at vi aldrig vil bruge en bil. Dette er sandsynligvis den største misforståelse, når jeg deler vores historie. Jeg tror ikke, at bilen i sig selv er negativ, faktisk synes jeg det er et godt værktøj, og jeg er taknemmelig for det, men jeg tror, at den måde, de fleste af os er afhængige af, er skadelig for vores helbred og miljøet. Dette valg om ikke at eje en bil betyder ikke, at vi nægter at bruge en bil i vores fremtid, Det betyder bare, at vi opretter vores liv, så et flertal af den tid, vi ikke bruger en.

Jeg bekymrer mig dybt om luften oktav og hendes børn vil ånde. Jeg tænker over det ofte, og spekulerer på, hvad hendes generation vil tænke på vores. Vil de undre sig over, hvordan vi kunne fortsætte med at træffe de valg, vi gør, ved at kende de ting, vi ved? Vil de forstå, eller vil de være så fuldstændig forvirrede, som en masse af min generation er, når vi ser folk ryge ved godt, hvad det gør med deres kroppe? Jeg kan godt lide at tænke på $ 700 om måneden betaler vi ikke længere mod en bilbetaling, gas og forsikring. Jeg vil indrømme, at jeg også elsker spændingen ved at være bortset fra noget, der stadig tæller kulturelt i min del af verden. Jeg elsker at være en del af et eventyr, der ser ud og føles fremmed. Men stadig et år senere, den mest magtfulde grund til at ville leve på denne måde, og grunden til at jeg tror, jeg vil vare, er, at jeg får så meget glæde af at gå og køre på min cykel. Vinden i mit hår, en 2-årig, der er en million gange gladere, end hun nogensinde ville være i sit bilsæde, og en krop, der føles som om det tjener et formål i mit levebrød, er alle uvurderlige. I slutningen af dagen er det nok min største motivation til at leve bilfrit, og selvom det ikke altid er let, er det meget lettere, end jeg troede, det ville være. Jeg er temmelig imponeret over, at 361 dage af året jeg absolut elskede at leve på denne måde, og de fleste af disse dage ridning min cykel med oktav var endda højdepunktet i vores dag.

Ligesom ægteskabets op – og nedture (eller noget godt i livet) begynder jeg at tro, at jeg er i dette i lang tid. Her er til et år nede, og forhåbentlig mange flere på vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *