Når du vove dig ud på gaden med din cykel for første gang som pendlercyklist, slutter du dig til mange andre, der “cykler til transport”. Som alt hvad du gør i livet, dit første forsøg på noget kan være lidt nervepirrende, men den følelse vil falme hurtigere, end du kan sige “til venstre”. På ingen tid vil du føle brisen i dit hår og være smilende øre til øre som alle de andre cyklister, du ser på din pendler.

Som første gang cykelpendler kan du også se og opleve et par ting, der virker ukendte. Der er skrevet og uskrevne regler for cykelkultur, der hjælper med at sikre, at alle brugere af vejen føler sig trygge. Her er nogle af de vigtigste tips til at hjælpe dig med at begynde at føle sig som en god stand cykel pendler. Vigtigst komme derude, ophold sikker, og få venner ikke fjender i løbet af din dag.

Passere
Når du er på din cykel, vil du finde dig selv passerer næsten alle typer af trafikanter. Dette inkluderer fodgængere, scootere, medcyklister og chauffører.

Når det kommer til fodgængere og cyklister, skal du se fremad og bagud for at sikre, at banen er klar for dig at passere til venstre. Giv dem, du passerer en klar advarsel ved at ringe din klokke eller sige “til venstre”. Før du fusionere tilbage i sørg for at du har givet dem bag dig 2-3 cykel længder af plads. Hvis det regner, og du ikke har skærme, skal du give endnu mere plads, før de smelter sammen, så de ikke bliver ramt af din hjulspray.

Når du passerer chauffører, skal du holde så langt til højre som muligt uden at sætte dig selv i fare for at blive doored. Sørg for, at der er masser af plads mellem bilen og kantstenen. Pass ikke til højre, når der er en gade, indkørsel eller parkeringsplads en bil kan blive til. Hvis en bil angiver, at de vil gøre en højre drejning, eller hvis bilen er i en dedikeret drejebane, kan du skulderkontrol og passere dem på venstre side.

Signalering
Brug håndsignaler til at advare andre trafikanter om, at du vil gøre en tur. Gør det tidligt nok, at de, der måske forsøger at passere dig, ikke forsøger at gøre det i krydset, du planlægger at vende ind.Parkering
Parker din cykel hensynsfuldt. Cykelparkering bør ikke forstyrre fodgænger-eller køretøjsbevægelser. Brug cykelstativer korrekt, så flere cykler kan parkere. Hvis et cykelstativ er fuld, skal du ikke klemme din cykel for at skade andres cykler. Kig efter den næste tilgængelige rackBe synlig
Brug lys, så andre trafikanter kan se dig. Kør ikke om natten uden lys! Et rødt lys for ryggen og hvidt lys for fronten.

Være Forudsigelig
Overhold vejens regler. Du bør ikke overraske andre trafikanter ved at dreje til venstre fra højre bane. Det er vigtigt at imødekomme andre menneskers forventninger ved at sikre, at dine handlinger er forudsigelige.

Kommer til et Stop
Når du kommer til at stoppe ved et lys eller stopskilt, skal du stoppe bag bilerne og andre cyklister foran dig. Gør ikke din vej til fronten. Vær tålmodig. Du kan passere, når alle kommer i bevægelse igen.

Hvis du har brug for at komme til et pludseligt stop, skal du sørge for at trække over. At stoppe brat kan få cyklisten bag dig til at svinge for at undgå at cykle lige ind i dig og sætte dem i fare.

Se din hastighed i cykelstien
Hvis du er heldig nok til at bo i en by, der har installeret sikker infrastruktur såsom beskyttede cykelstier, skal du huske, at disse deles af cyklister med alle evner. En cykelsti er ikke en ekspresrute, for du rammer tophastighed. Hvis du vil rejse meget hurtigere end andre i cykelstien, kan du overveje at køre på vejen. Det er din ret til at gøre det.

Taler på din telefon
Vi opfordrer dig til at forblive frakoblet under din tur, så du kan høre baggrundsstøj og lytte efter potentielle farer. Hvis du dog har brug for at tale på din telefon, skal du trække over eller bruge hovedtelefoner. Du skal forblive fokuseret og holde begge hænder på dit styr.

Vær ikke apatisk
De fleste cyklister ønsker at opbygge et støttende og inkluderende samfund. Sig hej til dine kolleger pendlere, vær ikke genert. Hvis du ser en cyklist i problemer stoppe og se, om de har brug for en hånd. Ville du ikke håbe, at nogen ville gøre det samme for dig? Selv hvis du ikke ved, hvordan du løser en kæde, der er faldet af, har de måske bare brug for et andet sæt hænder. Når din hensyn til andre trafikanter gaderne vil blive en meget sjovere place.In konklusion du bør tænke på etikette som spillereglerne for at få venner. Når du træder ind i en ny kultur, der er kulturelle normer, du har brug for at vide om, for at få venner og ikke fornærme dem, der har levet dette liv i generationer.

Nu hvor du er cykelpendler, har du et ansvar for ikke at være en rykke. Vi er et mindretal på vejen, og vi kæmper stadig for mange rettigheder og bedre vilkår. Vær et godt eksempel, og nyd den nyfundne frihed med respekt og ansvar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *