En anden borgmester opladning videre med en progressiv cykel-for .ard dagsorden er blevet valgt i en større nordamerikanske by. Valrierie Plante overvandt en udfordring fra Denis Coderre om at vinde genvalg i Montreal, Canada.

Begge kandidater løb på dagsordener, der var ens: stigende politi, billige boliger, samfundstjenester. Men Coderre slog ud i modsætning til plantes udvidelse af byens cykelnetværk, selv lovede at faktisk fjerne eksisterende cykelstier og erstatte dem med parkeringspladser.

Sidste år tilføjede Plante og byen mere end 50 kilometer til Montreal ‘ s cykelnetværk. Tidligere i år afslørede den etablerede Plante og byen Montreal en ny cykelplan, som ville se yderligere 20 kilometer cykelstier tilføjet til de mere end 1,000 kilometer, der allerede var etableret. Derudover omfatter planen sikre cykelfaciliteter placeret omkring skoler og en ny lineær park blandt andre initiativer.

Ifølge Velo Veluebec vil syv ud af 10 Quuebecers “gerne have, at deres Kommunes cykelnetværk forbedres og udvides.”For fire år siden mistede Coderre borgmestervalget for første gang. Igen tilbød Plante en mere progressiv vision af byen, der sætter cykel-og folkevenlige steder først. Det er overraskende, at Coderre fulgte en lignende taktik denne gang og forventede et andet resultat. Især i betragtning af det samme mønster sker i andre kommuner.

Man kunne simpelthen se på Paris og se, hvad borgmester Hidalgo gør for at omdanne den franske hovedstad til en 100 procent cykelby. Men det er ikke kun Paris. Det sker i London, Milano og det sker også i Nordamerika.

“Paris’ fænomenale cykeltransformation er en inspiration for håbefulde cykelbyer overalt,” siger Jill .arren, administrerende direktør for European Cyclists’ Federation. “Et par eksempler på andre steder, der har gjort store fremskridt i cykling i de seneste år, bakkes op af progressive regeringer, er Bruxelles, Barcelona, Milano, og Irland, som i sin koalitionsaftale i 2020 afsat 10 procent af sin årlige transport budget til cykling og yderligere 10 procent til at gå, som tilføjer op til 1 mio pr dag i den relativt lille land.”

I sidste uge i Detroit vandt den nuværende borgmester Mike Duggan også genvalg, efter at han investerede massivt i byens cykelinfrastruktur, ofte på trods af betydelig kritik på lokalt niveau. Blandt Duggans mange resultater på dette område er en ny bike-share program og $200 millioner Joe Louis Greenway — en 27.5 km cykel-og vandresti.

Og det er ikke kun et transportproblem. Endelig og med god grund er bycykling knyttet til løsning af klimakrisen. På COP#26 fremsatte en koalition af organisationer fra hele verden, herunder Velo .uebec, et stærkt budskab om, at cykler kan bekæmpe klimaændringer. Og regeringerne bør massivt investere i at få flere mennesker på cykler.

Budskabet er klart. Cykler hører ikke kun til i byer, men de skal også være front-and-center fremad for vores folks sundhed, vores kvarterer, vores økonomier og vores planet.

Folk genkender dette lige nu, og endelig noterer politikerne sig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *