Økonom Ali Aaoao .lu og journalisten Hakan Gllda.fremsatte vigtige udsagn om økonomien i deres program via Youtube. Noterer centralbankens beslutning i Oktober, de to talte også om Centralbankens seneste rentenedsættelse. Økonomer der advarede om, at hvis centralbanken gør en eventuel rabat på 50-100 basispoint, vil der være en fornyet opadgående bevægelse på kursen side, og dollaren vil stige til 9.20, henledte deres opmærksomhed.

HVORNÅR ER CENTRALBANKMØDET?

Investorernes ører høres konstant fra centralbanken på mødet i rentebeslutningen i oktober næste år. Efter mødet den 21. oktober 2021 annoncerer centralbankens embedsmænd den rentebeslutning, der skal træffes på markedet.

AĞAOĞLU: “JEG ER BANGE FOR, AT DER VIL VÆRE EN BEVÆGELSE OP IGEN PÅ FRIERI SIDE…”

Journalist Hakan Gllda ?s ” Hvad gør centralbanken?”hvis centralbanken øger 50-100 basispoint, er jeg bange for, at det ser ud til, at der vil være en opadgående bevægelse på valutakurssiden ved 9.20 ‘erne,” sagde Ali a .ao .lu, en velkendt økonom, der besvarede spørgsmålet. Jeg tror, at det, jeg sagde, vil ske i det nye år, ser ud til at være blevet trukket i år på grund af centralbankens fejlagtige politik.”han brugte sine udsagn.

Her er den dialog, der fandt sted mellem økonom Ali Ağaoğlu og journalist Hakan Güldağ som følger:

Gllda.: nu taler vi måske ikke for meget om fødevarepriser, vi talte meget, fordi vi fokuserede meget på det. Men når energi-og fødevarepriserne kommer dec, vil denne inflationsforretning give os lidt hovedpine i Tyrkiet såvel som i verden. Så det ser ud til, at det vil skade i mindst yderligere 6 måneder. Men det kan være meget forkert at tro, at dette vil fortsætte sådan i fremtiden. Vi vil også se en proces, hvor disse priser vil blive normaliseret endnu mere efter et stykke tid. Fordi markedet i det mindste heller ikke lægger for meget præmie på det. Når vi ser på det i den ramme, når vi lægger det til side, at det vil skade vores hoveder i et stykke tid, hvilken slags fremskridt kan du forvente i den kommende proces? Hvordan kan du forvente en forbedring fra vores Centralbanks side i tilgangen til inflation og renter? Fordi jeg ser på inflationen side, da disse ting vil fortsætte på en eller anden måde, at vi siger, at kul er steget med 34 procent, og hvis dette fortsætter, er det forekommer mig, at vi sandsynligvis ikke vil være i stand til at holde vores håb om at se lavere inflation end sidste år på grund af basiseffekt, hvordan ca du? Har vi set den højeste i inflationen, toppen? Hvad gør centralbanken i overensstemmelse hermed? Kerneinflationen steg også hurtigere end den overordnede inflation i sidste måned. Jeg spekulerer på, om kerneinflationen også hurtigt vil nærme sig den overordnede inflation her? Hvad siger du?

Aaoaolulu: jeg vil fjerne kerneinflationen, fordi jeg ser det som et dække, lad mig sige. Der er en forringelse af inflationsforventningerne. Og der er virkelig en inflation i midten, og årsagen til dette kommer fra udlandet, en inflation på udbudssiden. Det er meget svært for dig at afbalancere dette med interesse. Jeg kan forstå alt dette, og jeg accepterer det i vid udstrækning. Men jeg har svært ved at acceptere, at vi skal til Mersin tværtimod, når alle verdens centralbanker forlader. Jeg ved virkelig ikke svaret på spørgsmålet om, hvad centralbanken gør her. Lad os adskille hvad vi skal gøre fra hvad vi skal gøre. Hvad han skal gøre, han skulle ikke have skåret interessen i går, han skulle ikke have skåret interessen igen i dag, det er klart for mig. Skulle han øge det, jeg synes, det var bedre, hvis han øgede det, end hvis han sænkede det sidste gang, men det var for godt, hvis han aldrig rørte ved det. Så i det mindste havde vi noget at sige. Men hvis du har taget en sådan vej efter at have do .nloadet den, skal du fortsætte. Jeg tror, at den sidste inflation, der kommer ind, tror jeg, at de på mødet i Oktober måske vil tage fødderne af gassen ved rentenedsættelsen. Jeg forventer en rabat på 50 basispoint ved udgangen af året. I det mindste tror jeg, at Mr. Agbal har et ønske om at få sin stigning tilbage senere i år. Nu er opfattelsen inden for spørgsmålet om, hvad centralbanken vil gøre, at den vil fortsætte, så vi ser ikke nogen nedadgående bevægelse i valutakursen. Hvis centralbanken gør en stigning på 50-100 basispoint, jeg er bange for, at det ligner en re-opadgående bevægelse på kursen side vil være af 9.20 ‘ s. Jeg mener, hvad jeg siger vil ske i det nye år synes at have været trukket i år på grund af den fejlagtige politikker i den europæiske Centralbank. Jeg fortæller dig, at uanset hvad du gør, uanset hvad du gør, har denne opsætning en transitivitetsfunktion og er uundgåelig. Vi spiser et slag derfra, ikke et slag, ikke to, ikke tre. Vi tager et hit af fragt fra udlandet, den anden søjle i problemet i forsyningskæden er stigningen i priserne på råvarer og halvfabrikata. Vi lider et slag fra forstyrrelsen af produktionen af svære at finde genstande. Og der er også en afspejling af denne akavhed på valutasiden på grund af forkerte politikker implementeret i inflationen. Vi er blevet til en bokser, der er blevet slået næsten fra alle sider, både indefra og udefra.