“Æg Barselona je smiješna”, naslov je teksta u španskom sportskom dnevniku Marka, nakon hvilket er katalonski velikan odigrao 0:0 na gostovanju Kadisu jeg trenutno se nalazi na sedmom mjestu Primere.

Pritisak medija jeg navijača sve je veći jeg Ronald Kuman opasno pleše na ivici otkaza.

Dio medija smatra kako bi Holanđanin već odavno postao “bivši” da nema unosne klauzule koja mu osigurava između 12 jeg 14 miliona eura u omstændigheder otkaza.

“Znali smo da će biti komplikovana utakmica, protiv protivnika koji zna da zatvori prostore verlo fordoble. Nezadovoljan sam jer smo imali tri ili četiri čiste prilike, en na kraju smo morali da igramo sa 10 igrača, ” kazao je Kuman nakon utakmice.

“Kad pobijedimo, nastavljam dalje, en kad izgubimo, moramo pronaći novog trenera. Moramo biti realni, moramo vidjeti ekipu koju imamo, nedostaje nam sedam igrača, ” dodao je holandski stručnjak koji je u nadoknadi isključen.

Crveni karton je u 65. minutu dobio og Frenki de Jong.

“U ovoj te .emlji te isklju .e ni .bog .ega. Samo sam četvrtom sudiji kazao da bi igru trebalo da zaustavi jer je druga lopta na terenu, ” otkrio je Koeman.

Barsa je sada bez pobjede u trizastopne utakmice u svim takmičenjima, ali Holanjanion nije želio da razgovara o svojoj budućnosti, već je dodao kako se u hotelu pozdravio sa predsjednikom kluba Đoanom Laportom.

“Ako predsjednik želi da razgovara, ispred selv imamo dovoljno vremena,” dodao je.

Jedan od Barsinih “senatora” Đerar Gedde je razočaran.

“Nisam ovdje da bosnien-hercegovina se borio za drugo ili treće mjesto. Sam kako er medlem af svaki trofej. Ova ekipa ima sve Treto treba i ponosan sam na nju. Jeg uvjeren sam, uprkos početnim problemima, da ćemo se boriti za vrh. Ekipa je motivisana, en ponekad morate proći jeg kroz ove trenutke, ” poručio je Gedde.

Barselona se nalazi na sedmom mjestu La Lige s devet bodova, sedam manje od lidera, ali ima jeg utakmicu manje.