Fatih Ergin / YENICHAG – Særlige Nyheder

Det blev hævdet, at efter signalet fra Præsident og AKP-præsident Recep Tayyip Erdogan i August, vil der være en ændring i centralbanken, som er blevet fokus for diskussioner med beslutningen om at sænke renten i sidste måned.

Ifølge oplysninger fra AKP-kredse, hvis der ikke træffes en ny rentenedsættelsesbeslutning på mødet i det pengepolitiske bestyrelse, der afholdes den 21. oktober, vil centralbankchef Shahap Kavcioglu blive afskediget, blev det rapporteret.

Erdogan insisterer nu på at træffe beslutninger om nedsættelse af renten i træk, og det blev oplyst, at den første beslutning, der skal træffes i de kommende måneder for at holde renten konstant, selvom den ikke den 21.oktober, vil fjerne Kavc .o .lu fra sit sæde.

Det siges, at navnet, der vil erstatte Kavc .o .lu, også er klar i backstage. Ifølge rapporterne, hvis Kavcoo ,lu forlader sit indlæg, Prof.It blev oplyst, at Dr. Semih t .men bliver den nye formand for centralbanken. Den 25. maj blev divisionen udnævnt til næstformand for centralbanken.

Det er blevet foreslået, at nogle AKP-navne allerede har kaldt og lykønsket divisionen.

6. marts 2020, med beslutningen offentliggjort i Statstidende, blev Murat Uysal erstattet af den tidligere finansminister Naci Agbal, lederen af centralbanken, og hans stilling blev opsagt fra 20.marts.

Shahap Kavcoo .lu, der var vicegeneraldirektør i Halk Bank og Bayburt stedfortræder fra AKP i en periode, blev bragt til formandskabet for CBRT.

FORKLARINGEN KOM FRA ALTUN

På den anden side rapporterede Reuters, at “Erdogan har nået det punkt at miste tilliden til centralbankchef Kavc .o .lu,” en erklæring blev fremsat af Kommunikationsformand Fahrettin Altun.

Fahrettin Altun, kommunikationschefen for præsidentkontoret, der afgav en erklæring på sociale medier, efter at nyheden blev offentliggjort, benægtede nyheden. “Falske nyheder plejede at være problemet med sociale medier,” sagde Altun i en erklæring. Nu ser det ud til, at de almindelige medier lider af det samme problem. Det er alarmerende, at selv store organisationer sætter sådanne løgne i omløb,” sagde han.