Ifølge NTV bevæger dollar/TL sig også vandret på den sidste handelsdag i roen i sidste uge. Dollaren / TL steg til 8.97 og brød sin rekord. Fra 13.17 handler dollar dollar/TL på omkring 8.92, mens euro / tl skifter hænder på over 10.33. DEC for centralbanken, Şahap Kavcoo .lu, mødtes med investorer og økonomer. Kavcoo .lu sagde, at de har set en afmatning i kerneinflationsindikatorerne og bemærkede, at inflationen er midlertidig.

“Vi vil fortsætte med at øge vores reserver afgørende,” sagde Kavc .o .lu og bemærkede, at centralbankens reserver er steget fra $ 85 milliarder til $ 122 milliarder.

Ifølge Cumhuriyet, Nikolay Markov, seniorøkonom hos Pictet Asset Management, ” var Kavc .o .lu tilbageholdende med at rette renten fremad i begge retninger. (Kavcoo .lu) var tilbageholdende med at sige, hvad der ville udløse rentestigningen, og også om der var mere plads til rentenedsættelser. Men mit indtryk er, at de bestemt er på den ekspansive side, og det næste skridt vil være rentenedsættelser,” sagde han.

Ifølge forskere, der sagde, at CBRT rente reduktion i modstrid med den lave lånerente politik, som Præsident Tayyip Erdogan ønsker at skabe arbejdspladser til at bane vej for investeringer, er det ikke muligt at oprette en fast lav rente miljø med beslutninger, kun for at “redde dagen” uden at fokusere på langsigtede politikker.

Mens mange bankfolk har udtrykt bekymring for, at pludselige rentestigninger snart kan være nødvendige, hvis rentenedsættelser fortsætter, lægger disse bekymringer også pres på TL.