Forestil dig, at en luftrenser og et cykelhjul havde en baby, ” siger Kristen Tapping, der beskriver hendes opfindelse, GoRolloe. “Når hjulet roterer, har det et sæt finner, der trækker luft ind og passerer det gennem filtre og uddriver det igen.”

Tapping arbejder som industriel designer med base i London, hvor hun tester sin seneste skabelse. Konceptet er enkelt, men nyt: fastgør en letvægtsenhed til et cykelhjul, der fjerner forurening fra luften, når den drejer.

GoRolloe begyndte som en post i en design konkurrence, en af mange ideer aflytning havde udviklet.

“Først var det bogstaveligt talt den sjove konstruktion af det ved at bruge motion som en luftfiltreringsmetode,” siger Tapping. “Men da jeg begyndte at undersøge luftkvaliteten, indså jeg, at det er et usynligt problem. Folk er ikke klar over, at der faktisk er ting, der dræber dem i luften. Ingen siger: ‘denne person døde af luftforurening.’Men det påvirker os alle, og det er det, der fascinerer mig ved problemet.”

Tapping har boet i London i de fleste af de sidste fem år og har hovedkvarter på London South Bank University. Indtil nu, Tapping har taget en lang og snoede vej: hun tilbragte sine tidlige år i Rennes, Frankrig, og flyttede ofte gennem hele sin barndom. Hun fik en B. A. i public relations og reklame fra University of Northern Colorado og arbejdede som bartender, publicist, og personlig træner før opdage industriel design. Hun tjente grader i emnet fra Metropolitan State University of Denver, og London South Bank.

“Det passer bare nøjagtigt, hvad jeg ledte efter,” husker hun. “Det var virkelig praktisk. Det var mere produktbaseret, ikke bygningsbaseret. Det var den rigtige pasform, med det samme.”

GoRolloe er stadig under udvikling – og patentanmeldt-og Tapping forventer, at det rammer detailhandlere ikke før foråret 2023. Men opfindelsen har fået meget opmærksomhed: GoRolloe vandt Design Innovation in Polymer a .ard i 2020, og hun har modtaget støtte fra en række organisationer. Imagination Factory er for eksempel et London-baseret designfirma, der hjælper med at tappe med luftstrøm, filtreringspåvirkning og montering. Et firma kaldet Total Sim studerer Gorolloes Computational Fluid Dynamics (CFD), og Tapping har samarbejdet med sundhedsudbyderen BUPA og dets ECO Disruptive program.

Et af hendes seneste partnerskaber er med Distrupol, en polymerdistributør med base i Storbritannien. Virksomheden har hjulpet aflytning udnytte bæredygtige materialer til opførelse af GoRolloe, herunder Genanvendte dæk og kontaktlinser. Når GoRolloe endelig masseproduceres, forventer Tapping, at enheden vil koste omkring 40 40 ($54US) og vare omkring fire år.

Det er altid risikabelt at afhænge af kundernes altruisme, men Tapping arbejder på at gøre GoRolloe til et lokkende stykke grøn teknologi.

“En, jeg gjorde det så flot som muligt,” siger hun. “Den anden er, at den kan bære reklameplads, så for bycykler og levering på sidste kilometer er det en no brainer. Og det tredje er, at det er ret billigt at fremstille.”

Aflytning planer om at frigive en app så godt, som vil informere brugerne, hvor meget forurening, de har suget ud af atmosfæren. Appen vil også “spore ydeevne, udstede belønninger og advare kunder om, hvornår deres næste filterændring skal foretages.”

I dag cykler hun meget, men Tapping betragter sig ikke som en livslang cyklist. Da hun boede i Spanien, kom hun rundt på mountainbike; i London pendlede hun med hybrid, men cyklen blev hurtigt stjålet. Derefter opgraderede hun til en specialiseret landevejscykel, og hun omfavnede hastigheden og spændingen ved bycykling. “Jeg blev forelsket,” siger hun. “Det er et fantastisk værktøj. I London kan du slå trafikken. Jeg er lidt af en adrenalin junkie, og jeg kan lide at køre med busser og biler. Du er nødt til at væve ind og ud af trafikken lidt.”

Robert Isenberg er forfatter og multimedieproducent med base i Providence, Rhode Island. Du kan finde nogle af hans essays om cykling på Medium.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *