Hævede ben kan være tegn på svækkelse af hjertet som en pumpe, men det er ikke den eneste mulige årsag.

“Der kan være flere grunde til at blæse benene op . Dette sker også, når hjertet som en pumpe svækkes, især når højre eller højre og venstre hjertekamre svækkes, men dette er ikke den eneste mulige årsag. Overvægt med længere stående kan føre til hævede ben, især om aftenen, forklarede han. živim.gloria.hr Dr. Ante Petrusic, kardiolog, diabetiker og endokrinolog.

Åreknuder på benene kan også forårsage hævelse af benene, så i tilfælde af åreknuder anbefales en interesse, der kræver næsten en hel dag med stående (Købmænd, frisører) ikke.

Ifølge Dr. Petrushich kan en mangel på protein i blodserumet, især albumin (ukorrekt ernæring, ondartede neoplasmer) også forårsage hævelse af benene, men også svag skjoldbruskkirtelfunktion ledsaget af hormonmangel, væske akkumuleres i kroppen og ødem opstår. Og i nogle former for øget skjoldbruskkirtelfunktion forekommer ødem i de forreste hamstrings.

Som en bivirkning af nogle lægemidler til højt blodtryk, såsom calciumantagonister i en fuld dosis, er øen af benene synlig.

“Således er årsagerne mange, og den bedste måde at behandle er at fjerne årsagen til hævelse. Hvis dette igen ikke er muligt, kan du kun bære elastiske sokker (de skal trækkes ud, før de går ud af sengen om morgenen og fjernes, når du går i seng). Det er tilrådeligt at ligge midt på dagen. De, der tog en lur efter frokost, klager over, at de er dovne, og de svarer, at hunden også spiser-ligger ned!”,- siger lægen.