Efter den høje prisstigning i hasselnødspriser satte det landmændene i en vanskelig situation. Der har været en ny krise i hasselnødder for nylig, når høsten er forbi, og processen med at købe hasselnødder er startet. Det italienske firma Ferrero, der tog 80 procent af hasselnødden produceret i Tyrkiet i sin egen struktur og monopoliserede den, er stoppet med at købe hasselnødder i 8 dage. Med denne udvikling blev det annonceret, at hasselnødpriserne, der er på en nedadgående tendens, vil falde yderligere. Landmanden reagerer på den anden side på denne situation.

NUT PRISER PÅ DET FRIE MARKED HAR EN HÅRD TID

Ifølge Milli Ga .eta gennemgår nødpriserne på det frie marked en vanskelig proces. Den italienske Ferrero, der har ejet hasselnødder i Tyrkiet siden 1999, stoppede pludselig med at købe hasselnødder. Da Ferrero, der ejer 80 procent af markedet, ikke foretog et køb, faldt priserne på nødder, som allerede var faldet på det frie marked, yderligere. Landmændene hævder på den anden side, at det er gjort for at stoppe køb af nødder for yderligere at reducere prisen på nødder.

NUT PRISERNE FALDT, DA KØBET STOPPEDE

Ferrero, som er den største køber af tyrkiske hasselnødder, står over for mange beskyldninger fra nøddeproducenter. Producenter siger, at Ferrero-firmaet spiller med nødpriser, som det glæder sig. Når Ferrero, der ejer markedet, holder op med at købe hasselnødder, falder priserne på hasselnødder på det frie marked automatisk.

NUT PRISER PLUDSELIG FALDT TIL 23 POUNDS

Forhandlere, der købte hasselnødder fra Sakarya Karasu, oplyste, at faldet i hasselnødsmarkedet skyldtes, at Ferrero, den største køber af markedet, stoppede med at købe hasselnødder. Traders sagde: “da markedet åbnede, begyndte vi at købe hasselnødder til 25 pund pr. Alligevel faldt prisen pludselig til 23 pund. Fordi Ferrero har fyldt sine lagre. Det var kendt, at dette ville være tilfældet, men desværre så alle på.”han er i sin vurdering.

MØTRIKPRODUCENTEN TABER, STRØMMEN FORBLIVER I PUBLIKUM

Møtrikproducenter og eksperter ønsker, at den største møtrikkøber Ferrero, som er i top 20 blandt de 100 førende virksomheder i verden, skal være anstændigt involveret i forskellige spil for at lukke prisen på nødder billigt, skal du sørge for at gribe ind. Eksperter siger ,at ” som et resultat af dette prisspil taber møtrikproducenten, Ferrero vinder. Regeringen ser også på, hvad der sker, producentens offer tages ikke i betragtning. Møtrikproducenter, der indtaster hver uge med håb, finder ikke det, de håbede på i år, mens priserne ikke forventes at stige på kort sigt.”han er i sin vurdering.

Ferrero har i alt 7 produktionsfaciliteter i Tyrkiet, hvoraf 6 er hasselnødfabrikker.