Red Bull Dokumentar NYC Bike Life fremdrev den allerede voksende cykellivsbevægelse til et helt nyt niveau. Front og center, er en gruppe af unge og meget talentfulde cyklister som Julius Barnes, der går under navnet Obloxkz eller O, som udføre en masse tricks, mens du rejser gennem byens gader på gruppe rides døbt ‘ride-outs.’Det er den nye kritiske masse, og den kan nu findes i mange større bycentre over hele Nordamerika og europæiske byer som Paris. Ønsker du at komme ind på cyklen liv sjov? Momentum bad den Bron.-indfødte Oblo .k. om at forklare fænomenet, hvordan man bliver involveret, og nøglen til at perfektionere den perfekte ride-out wheelheelie.

Oblo .k.har kørt i omkring fem år og er nu sponsoreret af Throne Cycles, et La-baseret gadecykelfirma.

Hvordan kom du først ind i cykling?

Da jeg var yngre, brugte jeg en scooter. Og så hentede jeg bare en vane med at køre på en BM. – cykel. Og så flyttede jeg til centrum og så et par børnehjulscykler, og jeg begyndte bare at hænge ud med dem. Og kort fortalt, de slags bragte mig ind i denne cykel liv. Og jeg lærte bare dag for dag, da jeg bogstaveligt talt ville gå udenfor hver dag i regn, sne og lære at wheelheelie. Og så blev de mere konkurrencedygtige, da vi begyndte at lave flere tricks. Og det var en hård del.

Og hvordan begyndte hele den offentlige ride-out side af tingene?

Så jeg begyndte at gå til min første tur ud. Jeg mødte denne dreng på 14th Street, og han inviterede mig og min ven til en tur ud, som vi ikke vidste noget om. Vi vidste ikke engang, at der var andre børn som os, der ville ride sammen. Og så ender vi med at gå, og der var ligesom 50 børn på denne tur ud. Det blev interessant derfra. Synes godt om, dette er noget. Vi kan komme hver everyeekend og ride, og det blev en daglig ting møde op med mennesker. Og det var da sociale medier overtog. Så det var slags dope og at være som jeg var fra byen, jeg stødte på en masse fotografer, fordi at se, hvad vi gjorde, var så dope i deres øjne. Så jeg mødte denne ene fotograf, der fik mig forbundet med en musikvideo. Og det startede derfra. Og jeg sagde, lort, dette er hvad jeg vil gøre — sådan begyndte alt.

Hvordan har denne interesse for det, du laver, Red Bull-dokumentaren, påvirket dit liv?

Jeg kan ikke nødvendigvis sige, at det ændrede noget, fordi jeg elsker at ride, du ved. Så uden det vil jeg stadig være den samme person. Dette er min passion, og jeg elsker det. Men det ændrede mit livssyn på lignende, hvad jeg kan gøre. Og at være mit talent kan vises på så mange forskellige platforme, det føles fantastisk. Jeg er ikke skateboarder. Jeg er ikke en BM. – rytter. Jeg er ikke sno .boarder. Dette er ikke engang en sport endnu, vi skaber det. Så for Red Bull at tage en timeout og nå ud til os som, Hej, vi vil have denne slags talent i vores video. Det betød så meget for mig. Det er som Wowo., vi bliver bemærket. Det er så dope det er happening.So hvordan hører folk om ride-outs og blive involveret i cykellivet?

Udover at folk ser os ride ned ad gaden og siger Hej, hvordan kan jeg være en del af dette, sociale medier drager fordel af alt. Som om vi kunne skrive en lille historie på vores side, synes godt om, mødes klokken fem. Hvis du ser det, vil du prøve at være der, forstår du. Så især med disse store begivenheder, med cykel givea .ays, og bare folk giver ud forskellige merch støtte børnene, synes godt om, jeg ser, at andre mennesker ønsker at være involveret i det. Og det kan være en bycykel eller noget, de vil ride med os, Jeg elsker det.

Fortæl mig om vigtigheden af at hjælpe børn.

Ja, jeg er for børnene. Jeg er fra ne.York, og jeg vil holde det rigtigt med dig. Folk ryger omkring mig, og jeg bare ikke fremme det. Okay, som selv en video, der mærkede mig i et indlæg, og du ryger eller noget lignende, Jeg har lyst til, at et barn ikke skal se, du går ikke på min side. Jeg vil ikke være en del af det. Bare fordi min lillesøster ser op til mig. Og hun ser mine videoer. Så nu på mentoring børn, Jeg ønsker at, hvis jeg er i stand til, jeg absolut prøve mit bedste for at hjælpe et barn gå den rigtige vej og vise dem en cykel kan tage dig steder. Og en cykel spiller en stor rolle nu, fordi det ikke kun åbner døre for os, det viser børn, som du kan stole på. Jeg mødte folk for to dage siden, og vi er bare så tæt på, fordi de cykler. Og jeg har bare lyst til, at forbindelsen med en cykel bringer så meget mere.

Okay, så jeg ønsker at komme ind i disse ride-outs. Hvordan starter jeg?

Godt, til at begynde med, hvis du ser det på sociale medier, vær ikke bange for at dukke op. Ingen vil se på dig, ingen vil dømme dig. De er alle familie. Det er ligegyldigt, hvilken cykel du kommer på. Kom på et skateboard og ride. Vi rider. Sådan. Det er et lift ud. Bare sig, at du er hydreret. Sørg for, at du har energi til det, fordi vi rider, vi stopper ikke.Hvad er de første skridt til at lære at wheelheelie som du gør for blokke og blokke?

Selvfølgelig er det helt op til dig, hvor meget indsats du lægger i dette. Men jeg ved, at folk har forsøgt i årevis, og kan stadig ikke wheelheelie en halv blok. De gør ikke en indsats. Jeg gør mig klar. Jeg gør det her.

Og hvad så?

Så for hvordan man wheelheelie her er trinene:

• Det er vigtigst at være sikker på, at du har rygbremser, der fungerer korrekt. Du vil sikre dig, at det føles helt rigtigt for dig at trykke på bremsen.
* Så næste er pull-up. Du skal sørge for, at du løfter dine arme og din pedaling på samme tid. Så det er som et spark, og jeg løfter.
* På det tidspunkt skal du sørge for at finde dit balancepunkt. Så når du stiger op med dit balancepunkt, skal du også pedalere. Hvis du har lyst til at skubbe mere tilbage end dit balancepunkt, er det, når du trykker på dine bremser. Og så efter det er det en rutinemæssig pedaling og fortsæt med at bremse, når du er forbi balancepunktet.

Hvad er den bedste del af dette, cykellivet, for dig?

Den bedste del for mig er altid mødet. Jeg har tænkt mig at en tur ud og se folk der, før vi begynder at ride. Jeg føler glæden ved at se alle der, folk du ikke har set i et stykke tid, jeg er begejstret for det. Det er det bedste. Jeg kan se, at det bliver trættende nogle gange, fordi vi kører, vi taler ikke, vi tager korte pauser, vandpauser, men du får den bedste tid i dit liv. Du kommer til at ønske at komme igen og igen og igen. Dette er bare et sted, hvor du kan være dig selv.

Er det mest unge mennesker?

Ingen, det er alle aldre, fra seks år gammel, op til, en jeg ved er sandsynligvis 58 måske ældre. Der er alle aldre. Vi er familie.

For at støtte Momentum besøg os på Patreon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *