Med en massiv investering i cykelinfrastruktur er byen Paris, Frankrig indstillet til at blive en af de bedste cykelvenlige byer på planeten. Og vi er så her for det.

Den franske hovedstad under Borgmester Anne Hidalgo har allerede gjort betydelige forbedringer, der fortsætter med at fange den ikoniske by-og kombineret med den pandemiske har resulteret i en massiv lokal cykling boom. Og nu ved vi, hvad Paris planlægger for en ekstranummer.

Fra 2015-2020 Paris cycling plan så 150 millioner euro investeret for at fordoble antallet af cykling baner og skabe en kritisk masse af infrastruktur til at sætte gang i en fornyet interesse for cykling som en primær betyder for beboere og besøgende til at gøre deres vej rundt i byen. Og det virkede.

Nu, for de næste fem år, byen har til formål at udfylde de huller og gøre Paris til et “100 procent cykelby,” med flere investeringer i infrastruktur, udvikling af parkering løsninger, og, som det fremhæves i rapporten, “styrkelse af cykling økosystem.”

“Denne cykelplan er en af de væsentlige søjler i økologisk og social transformation, som vi leder i Paris,” sagde David Belliard, Paris’ Viceborgmester for Bytransformation, på sociale medier.

Investeringen i cykling er steget fra 150 millioner til 250 millioner Euro i de næste fem år. Planen sigter mod at bygge videre på det nuværende niveau på 1.000 km cykelstier, 300 km cykelstier og 52 km midlertidige spor samt mere end 30.000 parkeringspladser med 1.000 pladser reserveret til ladcykler og 40.000 nye sikre cykelsparkeringspladser. Andre højdepunkter inkluderer 2.400 elektriske ladestationer på vejen og 6.000 underjordiske samt 10 hurtigopladningshubs.Mens den første plan var bredt baseret og inspirerende, vil de andre fem år se byen bore ned til kvarterniveauet for at udfylde hullerne for at gøre byen helt cyklbar i 2026.

Paris ‘ plan præsenterer også en plan for andre byer, der leder efter en retning fremad.

Da pandemien først ramte, gjorde Paris, hvad mange byer gjorde. De skabte nye midlertidige baner til cykling, nye fodgængerområder, da alle blev tæt på hjemmet.

Da bylivet langsomt vender tilbage til en normal pre-pandemi, tager Paris ikke de midlertidige baner væk og gør dem i stedet permanente med granitseparatorer i stedet for provisoriske arrangementer. Dette er i tillæg til, at Borgmester Hidalgo skubber gennem cykelstier på hundreder af gader og utallige andre foranstaltninger, der sætter folks livskvalitet først.

Som nogle antyder, såsom en nylig artikel i The Guardian, der er en klar valgtrend, der favoriserer dem, der støtter progressive cykelpolitikker.

Borgmester Hidalgo blev genvalgt delvis takket være hendes stærke cykelforanstaltninger og har for nylig meddelt, at hun vil løbe for at være Frankrigs præsident. Men hun er ikke alene, lignende valgresultater favoriserer cykelvenlige kandidater i byer som London, Milano og Barcelona.

Men intetsteds bevæger nogen regering sig hurtigere og mere grundigt end i Paris, hvor borgmester Hidalgo systematisk adskiller en by, der er lavet til biler og genskaber den til mennesker og aktiv transport.For eksempel vil Paris i henhold til den nye plan fjerne langt de fleste parkeringspladser på gaden og vende dem til cykler. Det er et skridt, der ville være uhørt i Nordamerika, hvor hver bilparkeringsplads på gaden er genstand for lange og frustrerende debatter i alle undtagen en håndfuld byer.

Paris afslutter diskussionen, før den endda begynder.

Hvordan fandt de ud af det? I henhold til planen besættes 50 procent af det offentlige rum af bilen, på trods af at det kun tegner sig for 10 procent af ture ud over det hele, der genererer forurening, der fører til en klimakriminalitet. Så Paris vil tage halvdelen af det rum og genbruge det. Cykelstier vil være en del af det, men det vil også fortovsudvikling for fodgængere såvel som parkplads.

Paris er allerede en af de 10 bedste cykelvenlige byer i henhold til Copenhageni .e-indekset 2019 og er sikker på at bevæge sig op ad den internationale stige, når den nye plan implementeres.

Lad os håbe, at dette er begyndelsen på en massiv bevægelse, da lokale regeringer begynder at planlægge for post-pandemisk liv.

“Den nyligt annoncerede Paris 2021-2026 cykelplan repræsenterer et yderligere spring fremad og vil gøre Paris endnu mere attraktiv og beboelig som en cykelby. Paris ‘ fænomenale cykeltransformation er en inspiration for håbefulde cykelbyer overalt,” siger Jill .arren, administrerende direktør for European Cyclists’ Federation. “Et par eksempler på andre steder, der har gjort store fremskridt i cykling i de seneste år, bakkes op af progressive regeringer, er Bruxelles, Barcelona, Milano, og Irland, som i sin koalitionsaftale i 2020 afsat 10 procent af sin årlige transport budget til cykling og yderligere 10 procent til at gå, som tilføjer op til 1 mio pr dag i den relativt lille land.”

I løbet af de sidste to år har vi lært om vigtigheden af det offentlige rum, aktiv transport, og hvordan en samordnet indsats ser ud, noget vi bliver nødt til at gøre igen for at bekæmpe klimakrisen. At gøre alle midlertidige cykelstier og offentlige rum permanente er en let sejr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *